Pravila privatnosti

Podaci o o voditelju obrade osobnih podataka

Podaci o voditelju obrade osobnih podataka:

 • Naziv: KEUNE ADRIATIC d.o.o. (dalje u tekstu: Voditelj obrade osobnih podataka/KEUNE)
 • Registrirano sjedište: Donji Stupnik, Gospodarska 21, Republika Hrvatska
 • Osobni identifikacijski broj (OIB): 21786197146
 • Registarski broj (MBS): 080114217
 • E-mail pristup: sluzbenik@keune.hr
 • www.designbykeune.hr


KEUNE-u je zaštita privatnosti posjetitelja njegove Web stranice, kupaca, poslovnih partnera i drugih suradnika od osobite važnosti te stoga prepoznaje da je njegova dužnost odgovorno postupanje i zaštita osobnih podataka svih osoba s kojima dolazi u kontakt u sklopu svog poslovanja.

Osobni podatak je svaka informacija koja Vas identificira ili pomoću koje postoji mogućnost da Vas se identificira. KEUNE obrađuje Vaše osobne podatke zakonito, pošteno i transparentno. KEUNE ne prikuplja i ne obrađuje osobne podatke osoba mlađih od 16 godina.


Kako KEUNE koristi prikupljene osobne podatke?

Ova pravila privatnosti odnose se na osobne podatke koje KEUNE prikuplja o sljedećim osobama ili vezano za sljedeće aktivnosti:

 • Posjetitelji KEUNE-ove web stranice www.designbykeune.hr i uključujući Pravila o kolačićima.
 • Hair Point KEUNE specijalizirane prodavaonice/maloprodajno tržište.
 • KEUNE retail tržište.
 • KEUNE profesionalno tržište.
 • KEUNE akademija.
 • KEUNE eukatori.
 • Ostali poslovni partneri.
 • Komunikacija putem e-mail sustava.
 • Video nadzor KEUNE poslovne zgrade.

 

 

1 Posjetitelji KEUNE-ove web stranice www.designbykeune.hr i uključujući Pravila o kolačićima


a) Pravna osnova obrade osobnih podataka

Pravna osnova obrade osobnih podataka koji se prikupljaju korištenjem web stranice designbykeune.hr (u daljnjem tekstu: Web stranica) je izvršenje ugovora o korištenju Web stranice koji sklapate u trenutku posjećivanja Web stranice, a u skladu s Uvjetima korištenja designbykeune.hr.

Pravna osnova obrade osobnih podataka koje ste nam učinili dostupnima korištenjem web aplikacije KEUNE web shop je izvršenje ugovora o prodaji KEUNE proizvoda koji sklapate s KEUNE-om u trenutku prihvaćanja Uvjeta korištenja designbykeune.hr/te Uvjeta prodaje putem KEUNE web shopa. KEUNE ponekad daje mogućnost korisnicima Web stranice da daju zasebnu privolu u svrhu slanja besplatnih obavijesti o promotivnim ponudama, promotivnim događanjima i sl., kao i drugih posebnih obavijesti (newsletter) od strane KEUNE-a. U tom slučaju je pravna osnova obrade Vaših osobnih podataka na taj način zasebno dana dobrovoljna privola.

Kada je pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka Vaša izričita privola, ovlašteni ste u bilo kojem trenutku povući Vašu privolu, a da to ne utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na Vašoj privoli prije nego što ste istu povukli.


b) Opseg i kategorije osobnih podataka koje obrađuje KEUNE

Ne obrađujemo više podataka nego što je to potrebno za korištenje Web stranice i izvršenje ugovora o korištenju web aplikacije KEUNE web shop i prodaji KEUNE proizvoda kao i dostavu te obradu reklamacija kupljenih KEUNE proizvoda, odnosno za dostavu obavijesti o promotivnim ponudama, promotivnim događanjima i sl., kao i drugih posebnih obavijesti (newsletter) od strane KEUNE-a. Obrađuju se sljedeći osobni podaci: ime i prezime, adresa (uključujući županiju, grad i poštanski broj), e-mail adresa i broj telefona.

Ukoliko smo od Vas dobili privolu za slanje obavijesti o promotivnim ponudama, promotivnim događanjima i sl., kao i drugih posebnih obavijesti (newsletter), obrađuju se i eventualni drugi podaci potrebni za slanje takvih obavijesti. Uz to, imate mogućnost unijeti i dodatne osobne podatke, kao što su spol M/Ž ukoliko želite primati newsletter i promotivne ponude odnosno posebne obavijesti od strane KEUNE-a, a koje će biti selektirane po spolu.

Tijekom pregledavanja sadržaja na Web stranici, biti će evidentirana IP adresa Vašeg računala, vrijeme početka i završetka posjeta, identifikacija gledane usluge te, u određenim slučajevima, ovisno o postavkama Vašeg računala, vrsta preglednika i operativni sustav. Sustav automatski bilježi navedene podatke.


c) Svrha obrade Podataka

Svrha obrade podataka je sljedeća:

(i) Sklapanje i izvršenje ugovora o korištenju KEUNE web shop te prodaji KEUNE proizvoda uključujući i dostavu te obradu reklamacija kupljenih KEUNE proizvoda.

(ii) Slanje besplatnih obavijesti o promotivnim ponudama, promotivnim događanjima i sl., kao i drugih posebnih obavijesti (newsletter) od strane KEUNE-a radi izravnog marketinga, a temeljem posebne privole.

(iii) Podaci evidentirani u dnevničkoj datoteci tijekom pretraživanja Web stranice koriste se u statističke svrhe (da se prikupe podaci o popularnosti Web stranice), za otkrivanje pogrešaka i provjeravanje sigurnosti rada Web stranice te u konačnici za otkrivanje i sprječavanje nezakonitih vanjskih napada koji krše ili ugrožavaju ispravnost Web stranice.


d) Prijenos podataka

KEUNE u određenim slučajevima prenosi Vaše podatke trećim stranama za sljedeće svrhe obrade:

(i) Zbog ostvarivanja neke od funkcionalnosti, sadržaja ili usluge Web stranice i web aplikacije KEUNE web shop, pristup Vašim podacima može imati naš ugovoreni partner nadležan za održavanje funkcionalnosti i administraciju Web stranice. Obvezujemo se osigurati da će navedeni partner Vaše osobne podatke obrađivati na način predviđen ovim Pravilima o zaštiti privatnosti.

(ii) Zbog ostvarivanja sigurnosti kartičnog plaćanja KEUNE proizvoda putem web aplikacije KEUNE web shop, koristimo CorvusPay servis za Internet naplatu KEUNE-ovog ugovornog partnera koji koristi najsuvremenije tehnologije zaštite od zlouporaba, kao što je TLS sigurnosni protokol te druge tehnologije i sigurnosne procedure po najvišim standardima. Obvezujemo se osigurati da navedeni partner Vaše osobne podatke obrađivati na način predviđen ovim Pravilima o zaštiti privatnosti.

(iii) Kako bismo kupcima KEUNE proizvoda putem web aplikacije KEUNE web shop osigurali dostavu kupljenih proizvoda, Vaše osobne podatke dostavljamo našoj partnerskoj dostavljačkoj službi OverseasExpress ili drugoj partnerskoj dostavljačkoj službi.

(iv) U slučaju da ste KEUNE-u dali zasebnu privolu za slanje besplatnih obavijesti o promotivnim ponudama, promotivnim događanjima i sl., kao i drugih posebnih obavijesti (newsletter), tada za slanje e-newslettera koristimo platformu treće strane Rocket Science Group, LLC d/b/a MailChimp. U tom slučaju Vaši podaci se prenose u SAD te su zaštićeni EU-US Privacy Shield. Više o EU-US-Pivacy Shield možete pronaći na linku ovdje. Također, ovdje se možete detaljno upoznati s Pravilima privatnosti MailChimp.


e) Trajanje obrade podataka

Razdoblje obrade osobnih podataka započinje pružanjem Podataka i traje do izvršenja ugovora o korištenju web aplikacije KEUNE web shop i prodaji KEUNE proizvoda putem web aplikacije KEUNE web shop odnosno 11 godine sukladno Zakonu o računovodstvu. Nakon toga Vaše osobne podatke ćemo brisati, osim u mjeri i trajanju potrebnima za ispunjavanje zakonskih obveza, rješavanje eventualnih sporova i/ili ispunjavanje ugovora sklopljenih s izvršiteljima obrade. Ukoliko ste dali privolu za dostavu o promotivnim ponudama, promotivnim događanjima i sl., kao i drugih posebnih obavijesti (newsletter) od strane KEUNE, tada ćemo Vaše osobne podatke čuvati sve dok od Vas ne primimo obavijest sa zahtjevom za prestankom slanja takvih obavijesti na e-mail adresu: info @ keune.hr ili dok sami ne isključite tu funkcionalnost koja će Vam biti ponuđena u promotivnoj e-poruci KEUNE-a.


f) Sigurnost i ostale informacije

KEUNE pohranjuje Podatke isključivo u digitalnom obliku. Svi osobni podaci zaštićeni su odgovarajućom prvoklasnom zaštitom te jedino ovlašteni zaposlenici KEUNE-a i ovlašteni zaposlenici osoba navedenih u ovim Pravilima o zaštiti osobnih podataka kojima je KEUNE prenio osobne podatke u ovdje navedene svrhe imaju pristup Podacima i obavljaju djelatnosti vezane za Podatke. KEUNE će sustav zaštite podataka redovito nadograđivati i unaprjeđivati te činiti sve što se očekuje u određenoj situaciji kako bi spriječio neovlašteni pristup obrađivanim Podacima.

Postoji mogućnost da putem Web stranice pristupite na profile KEUNE-a koji se nalaze na društvenim mrežama Facebook, Twitter, YouTube te Instagram. Ukoliko pristupate profilima na navedenim društvenim mrežama, Vaš će internetski pretraživač uspostaviti izravnu vezu s Facebook, Twitter, YouTube odnosno Instagram poslužiteljem. Sadržaj dodataka prenosi se izravno s Facebook, Twitter, YouTube odnosno Instagram korisničkog računa na Vaš pretraživač i s njega integrira u Web stranicu. Navedeno znači da KEUNE nema utjecaja na opseg podataka koje Facebook, Twitter, YouTube odnosno Instagram prikuplja pomoću tih dodataka, niti snosi ikakvu odgovornost s tim u vezi. Stoga se upoznajte prethodno s uvjetima korištenja i pravilima privatnosti navedenih stranica.


g) Kolačići

Kolačići su male tekstualne datoteke koje su smještene na Vašem računalu od strane web stranica koje posjećujete. Oni se široko koriste kako bi se omogućilo što efikasnije djelovanje web stranica, kao i da bi pružili web usluge i pogodnosti za korisnike. Druge tehnologije, uključujući podatke koje spremamo na vaš pretraživač ili uređaj koriste se za slične svrhe. Sve te tehnologije ovdje nazivamo “kolačićima”.

Kolačići mogu biti trajni ili privremeni. Trajni kolačić se sastoji od tekstualne datoteke koja može biti pohranjena lokalno na vašem uređaju ili poslana od web poslužitelja web pretraživaču, koju će uređaj pretraživač pohraniti i zapamtiti do trenutka isteka, osim ako nije izbrisana od strane korisnika prije isteka. Privremeni kolačić ističe nakon svakog Vašeg boravka na web stranici, odnosno nakon zatvaranja pretraživača ili gašenja aplikacije.

Kolačići ne sadrže informacije koje Vas osobno identificiraju, ali osobni podaci koje Voditelj obrade osobnih podatka sprema mogu biti vezani za informacije pohranjene i dobivene od privremenih kolačića (npr. IP adresa, podaci o pretraživanju, vrsta uređaja). Nužni kolačići čine stranicu upotrebljivom omogućavajući osnovne funkcije kao što su navigacija stranicom i pristup zaštićenim područjima. Web-stranica ne može ispravno funkcionirati bez ovih kolačića te nastavkom korištenja stranice odnosno aplikacije pristajete na njihovo učitavanje na Vaš uređaj.

NAZIVDAVATELJ USLUGASVRHAISTIČEVRSTA
cookieconsent_statusdesignbykeune.hrPrikuplja podatke o prihvaćanju kolačića za trenutnu domenu.1 godinaHTTP
PHPSESSIDdesignbykeune.hrIdentifikator sesije korisnika. Služi za normalno funkioniranje portala.1 godinaHTTP
PH_HPXY_CHECKdesignbykeune.hrNužan za korisničko pretraživanje. Služi za normalno funkioniranje portala.1 godinaHTTP
exp_csrf_tokendesignbykeune.hrKoristi se kod slanja formi na stranici, to je jedinstveni i nasumični niz brojeva i slova koji štite našu web stranicu od neželjene pošte.SesijaTrajni kolačić
exp_cartdesignbykeune.hrNe prikuplja osobne podatke, služi samo za identifikacijski broj vaše košarice.24hHTTP

exp_tracker

 

designbykeune.hrPrati zadnje 2 stranice koje ste posjetili tako da vas, ako je potrebno, možemo vratiti natrag na odgovarajuće straniceSesijaHTTP
exp_last_visit / exp_last_activitydesignbykeune.hrPamti zadnji datum i vrijeme vašeg posjeta.SesijaHTTP
exp_cookies_alloweddesignbykeune.hrPamti da li vaš preglednik podržava tj. Da li ima uključenu podršku za kolačiće.1 godinaHTTP

Ostale vrste kolačića, koji su u nastavku teksta detaljno opisani, možete u svako doba samostalno isključiti na način da ažurirate postavke svog internetskog preglednika. Dodatne informacije oko načina isključivanja niže navedenih kolačića, možete naći na sljedećim mjestima:

Neki preglednici Vam omogućuju surfanje u “anonimnom” načinu rada, ograničavajući količinu podataka postavljenih na vašem računalu i automatsko brisanje trajnih kolačića postavljenih na vaš uređaj kada završite sesiju pregledavanja. Postoje i mnoge aplikacije trećih strana koje možete dodati u preglednik da biste blokirali ili upravljali kolačićima.

Možete i izbrisati kolačiće koji su prethodno bili postavljeni u vaš preglednik tako da odaberete opciju za brisanje povijesti pregledavanja i pritom uključite i opciju brisanja kolačića. Detaljnije informacije o kolačićima i podešavanje postavki preglednika možete pronaći na stranici www.allaboutcookies.org.


Ostale vrste kolačića

Statistički kolačići anonimnim prikupljanjem i slanjem podataka pomažu vlasnicima stranice da shvate na koji način posjetitelji komuniciraju sa stranicom.

Statistički kolačići koje Web stranica koristi:

NAZIVDAVATELJ USLUGASVRHAISTIČEVRSTA
_gadesignbykeune.hrRegistrira jedinstveni identifikacijski podatak koji se koristi za generiranje statističkih podataka o posjetiteljevom korištenju stranice.2 godineHTTP
_gatdesignbykeune.hrKoristi ga Google Analytics kako bi ubrzao procesuiranje podataka.PrivremeniHTTP
_giddesignbykeune.hrRegistrira jedinstveni identifikacijski podatak koji se koristi za generiranje statističkih podataka o posjetiteljevom korištenju stranice.PrivremeniHTTP

Marketinški kolačići koriste se za praćenje posjetitelja kroz web-stranice. Namjera je prikazivanje oglasa koji su relevantni određenom korisniku i potiču ga na sudjelovanje, što je bitno za izdavače i oglašivače trećih strana.

Marketinški kolačići koje Web stranica koristi:

NAZIVDAVATELJ USLUGASVRHAISTIČEVRSTA
frfacebook.comPruža informacije o učinkovitosti naših oglasa na Facebooku. Kod temeljen na pikselima prati aktivnost na našem web-mjestu, pružajući osnovu za mjerenje posebnih događaja. Mjerenje događaja omogućuje nam da promet na web-mjestu predočimo kao publiku koju možemo upotrijebiti u svrhe usmjeravanja.90 danaPixel
NIDgoogle.comRegistrira jedinstveni identifikacijski podatak koji identificira uređaj koji je već bio prijavljen. Identifikacijski podatak se koristi zbog ciljanih oglasa.6 mjeseciHTTP

Nerazvrstani kolačići su kolačići koji se nalaze u procesu razvrstavanje u kombinaciji s davateljima usluga pojedinačnih kolačića.

NAZIVDAVATELJ USLUGASVRHAISTIČEVRSTA
__cfduid.cloudflare.comKolačići povezani sa stranicama koje koriste CloudFlare, koji služi za ubrzanje učitavanja stranice. Prema CloudFlare koriste se za premošćenje sigurnosnih ograničenja baziranih na IP adresi posjetitelja. Ne sadrže nikakve identifikacijske informacije korisnika.1 godinaHTTP
SID, SAPISID, APISID, SSID, HSID, NID, PREF, DSID, IDEgoogle.comGoogle Maps kolačići. Pamte Vaše postavke i pristanke unutar Vašeg Google računa. Vrijedi samo za korisnike prijavljene u svoj Google račun.1 godinaHTTP2 Hair Point KEUNE specijalizirane prodavaonice


a) Pravna osnova obrade osobnih podataka

U KEUNE-ovim HAIR POINT specijaliziranim dućanima u mogućnosti ste dati zasebnu privolu u svrhu slanja besplatnih obavijesti o promotivnim ponudama, promotivnim događanjima i sl., kao i drugih posebnih obavijesti (newsletter) od strane KEUNE-a. U tom slučaju je pravna osnova obrade Vaših osobnih podataka na taj način zasebno dana dobrovoljna privola.

Kada je pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka Vaša izričita privola, ovlašteni ste u bilo kojem trenutku povući Vašu privolu, a da to ne utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na Vašoj privoli prije nego što ste istu povukli.

Opseg i kategorije osobnih podataka koje obrađuje KEUNE:

Ne obrađujemo više podataka nego što je to potrebno za slanje obavijesti o promotivnim ponudama, promotivnim događanjima i sl., kao i drugih posebnih obavijesti (newsletter).

Ukoliko smo od Vas dobili privolu za slanje obavijesti o promotivnim ponudama, obrađuju se podaci potrebni za slanje takvih obavijesti, i to ime i prezime, adresa, e-mail adresa, godina rođenja. Uz to, imate mogućnost unijeti i dodatne osobne podatke, kao što su spol M/Ž ukoliko želite primati newsletter i promotivne ponude odnosno posebne obavijesti od strane KEUNE-a, a koje će biti selektirane po spolu.


b) Svrha obrade podataka

(i) Slanje besplatnih obavijesti o promotivnim ponudama, promotivnim događanjima i sl., kao i drugih posebnih obavijesti (newsletter) od strane KEUNE-a radi izravnog marketinga, a temeljem posebne privole.

c) Prijenos obrade podataka

KEUNE u određenim slučajevima prenosi Vaše podatke trećim stranama za sljedeće svrhe obrade:

(i) U slučaju da ste KEUNE-u dali zasebnu privolu za slanje besplatnih obavijesti o promotivnim ponudama, promotivnim događanjima i sl., kao i drugih posebnih obavijesti (newsletter), tada za slanje e-newslettera koristimo platformu treće strane Rocket Science Group, LLC d/b/a MailChimp. U tom slučaju Vaši podaci se prenose u SAD te su zaštićeni EU-US Privacy Shield. Više o EU-US-Pivacy Shield možete pronaći na linku ovdje. Također, ovdje se možete detaljno upoznati sa Pravilima o zaštiti privatnosti MailChimp.

d) Trajanje obrade podataka

Ukoliko ste dali privolu za dostavu o promotivnim ponudama, promotivnim događanjima i sl., kao i drugih posebnih obavijesti (newsletter) od strane KEUNE, tada ćemo Vaše osobne podatke čuvati sve dok od Vas ne primimo obavijest sa zahtjevom za prestankom slanja takvih obavijesti na e-mail adresu: info@keune.hr ili dok sami ne isključite tu funkcionalnost koja će Vam biti ponuđena u promotivnoj e-poruci KEUNE-a.

e) Sigurnost i ostale informacije

KEUNE pohranjuje Podatke u pisanom i digitalnom obliku. Podaci u pisanom obliku čuvaju se u poslovnim prostorijama KEUNE u registratorima koji su zaključani te kojim pristup imaju samo osobe koje su od strane KEUNE-a ovlaštene na pristup istima. Podaci u digitalnom obliku zaštićeni su odgovarajućom prvoklasnom zaštitom te jedino ovlašteni zaposlenici KEUNE-a i ovlašteni zaposlenici osoba navedenih u ovim Pravilima o zaštiti osobnih podataka kojima je KEUNE prenio osobne podatke u ovdje navedene svrhe imaju pristup Podacima i obavljaju djelatnosti vezane za Podatke. KEUNE će sustav zaštite podataka redovito nadograđivati i unaprjeđivati te činiti sve što se očekuje u određenoj situaciji kako bi spriječio neovlašteni pristup obrađivanim Podacima.

 

 

3 KEUNE retail tržište


a) Pravna osnova obrade osobnih podataka

KEUNE prilikom sklapanja ugovora sa retail partnerima i distributerima te drugim poslovnim partnerima putem kojih stavlja svoje proizvode na tržište, prikuplja osobne podatke osoba ovlaštenih za zastupanje pravnih osoba poslovnih partnera te osoba zaposlenih u navedenim pravnim osobama poslovnim partnerima, a koje su zadužene za komunikaciju s KEUNE-om vezanom za izvršenje navedenih ugovora. Pravna osnova obrade podatka navedenih osoba je izvršenje ugovora sa retail partnerima i distributerima te drugim poslovnim partnerima putem kojih KEUNE stavlja svoje proizvode na tržište.


b) Opseg i kategorije osobnih podataka koje obrađuje KEUNE

Ne obrađujemo više podataka nego što je to potrebno za izvršenje ugovora sa retail partnerima i distributerima te drugim poslovnim partnerima putem kojih KEUNE stavlja svoje proizvode na tržište.

U navedene svrhe obrađuju se sljedeći osobni podaci: ime i prezime, potpis, broj telefona, e-mail, pozicija/radno mjesto.

c) Svrha obrade Podataka

Svrha obrade podataka je sljedeća:

(i) sklapanje i izvršenje ugovora s retail partnerima i distributerima te drugim poslovnim partnerima putem kojih KEUNE stavlja svoje proizvode na tržište


d) Prijenos Podataka

KEUNE u određenim slučajevima prenosi Vaše podatke trećim stranama za sljedeće svrhe obrade:

(i) Zbog održavanja tehničke i programske računalne opreme KEUNE-a te zaštite navedene opreme, pristup Vašim podacima može imati naš ugovoreni partner. Obvezujemo se osigurati da će navedeni ugovoreni partner Vaše osobne podatke obrađivati na način predviđen ovim Pravilima o zaštiti privatnosti.

(ii) Za potrebe upravljanja odnosa s poslovnim partnerima i kupcima KEUNE koristi programsko rješenje treće strane te pristup Vašim podacima u svrhu održavanja navedenog programa, može imati navedena treća strana kao ugovoreni partner KEUEN-a. Obvezujemo se osigurati da će navedeni ugovoreni partner Vaše osobne podatke obrađivati na način predviđen ovim Pravilima o zaštiti privatnosti.

(iii) Za potrebe provođenje revizije i ispunjenja korporativnih financijskih obveza, Vaši podaci mogu biti proslijeđeni neovisnom vanjskim savjetnicima KEUNE-a (npr. revizorima, odvjetnicima).

e) Trajanje obrade Podataka

Razdoblje obrade osobnih podataka započinje pružanjem Podataka i traje do izvršenja ugovora o retail partnerima i distributerima te drugim poslovnim partnerima putem kojih KEUNE stavlja svoje proizvode na tržište, odnosno i nakon ispunjenja ugovora ali najduže 11 godina sukladno Zakonu o računovodstvu. Nakon toga, Vaše podatke ćemo brisati osim u mjeri i trajanju potrebnima za ispunjavanje zakonskih obveza, rješavanje eventualnih sporova i/ili ispunjavanje ugovora sklopljenih s izvršiteljima obrade.

f) Sigurnost i ostale informacije

KEUNE pohranjuje Podatke u pisanom i digitalnom obliku. Podaci u pisanom obliku čuvaju se u poslovnim prostorijama KEUNE u zaključanim ormarima, a kojima pristup imaju samo osobe ovlaštene za zastupanje KEUNE-a, Regionalni direktor prodaje te eventualno druge osobe koje je uprava posebnom odlukom ovlastila na pristup. Podaci u digitalnom obliku zaštićeni su odgovarajućom prvoklasnom zaštitom te jedino ovlašteni zaposlenici KEUNE-a i ovlašteni zaposlenici osoba navedenih u ovim Pravilima o zaštiti osobnih podataka kojima je KEUNE prenio osobne podatke u ovdje navedene svrhe imaju pristup Podacima i obavljaju djelatnosti vezane za Podatke. KEUNE će sustav zaštite podataka redovito nadograđivati i unaprjeđivati te činiti sve što se očekuje u određenoj situaciji kako bi spriječio neovlašteni pristup obrađivanim Podacima.

 


4 KEUNE profesionalno tržište


a) Pravna osnova obrade osobnih podataka

Pravna osnova obrade osobnih podataka koje ste nam učinili dostupnima narudžbom KEUNE-ovih proizvoda iz linije namijenjene profesionalnom tržištu, odnosno frizerskim salonima, i to putem KEUNE-ovih prodajnih predstavnika ili izravno, je izvršenje ugovora o prodaji KEUNE proizvoda za profesionalno tržište

U mogućnosti ste dati KEUNE-u i zasebnu privolu u svrhu slanja besplatnih obavijesti o promotivnim ponudama, promotivnim događanjima i sl., kao i drugih posebnih obavijesti (newsletter) od strane KEUNE-a. U tom slučaju je pravna osnova obrade Vaših osobnih podataka na taj način zasebno dana dobrovoljna privola.

Kada je pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka Vaša izričita privola, ovlašteni ste u bilo kojem trenutku povući Vašu privolu, a da to ne utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na Vašoj privoli prije nego što ste istu povukli.

b) Opseg i kategorije osobnih podataka koje obrađuje KEUNE

Ne obrađujemo više podataka nego što je to potrebno za izvršenje ugovora o prodaji KEUNE proizvoda za profesionalno tržište uključujući i dostavu navedenih proizvoda odnosno za obradu eventualnih reklamacija naručenih proizvoda.

U navedene svrhe obrađuju se sljedeći osobni podaci: ime i prezime, OIB, broj telefona, e-mail adresa.

Ukoliko smo od Vas dobili privolu za slanje obavijesti o promotivnim ponudama, obrađuju se podaci potrebni za slanje takvih obavijesti, i to ime i prezime, adresa, e-mail adresa, godina rođenja. Uz to, imate mogućnost unijeti i dodatne osobne podatke, kao što su spol M/Ž ukoliko želite primati newsletter i promotivne ponude odnosno posebne obavijesti od strane KEUNE-a, a koje će biti selektirane po spolu.

c) Svrha obrade Podataka

(i) Sklapanje i izvršenje ugovora o prodaji KEUNE proizvoda za profesionalno tržište uključujući dostavu navedenih proizvoda te obradu eventualnih reklamacija naručenih proizvoda.

(ii) Slanje besplatnih obavijesti o promotivnim ponudama, promotivnim događanjima i sl., kao i drugih posebnih obavijesti (newsletter) od strane KEUNE-a radi izravnog marketinga, a temeljem posebne privole.

d) Prijenos podataka

KEUNE u određenim slučajevima prenosi Vaše podatke trećim stranama za sljedeće svrhe obrade:

(i) Zbog održavanja tehničke i programske računalne opreme KEUNE-a te zaštite navedene opreme, pristup Vašim podacima može imati naš ugovoreni partner. Obvezujemo se osigurati da će navedeni ugovoreni partner Vaše osobne podatke obrađivati na način predviđen ovim Pravilima o zaštiti privatnosti.

(ii) Zbog održavanja i administriranja sistemskih i organizacijskih podataka SalePod.NET usluge koju koriste KUENE-ovi prodajni predstavnici radi primanja narudžbi proizvoda za profesionalno tržište od strane kupaca, pristup Vašim podacima može imati naš ugovoreni partner. Obvezujemo se osigurati da će naš navedeni ugovoreni partner Vaše osobne podatke obrađivati na način predviđen ovim Pravilima o zaštiti privatnosti.

(iii) Za potrebe upravljanja odnosa s poslovnim partnerima i kupcima KEUNE koristi programsko rješenje treće strane te pristup Vašim podacima u svrhu održavanja navedenog programa, može imati navedena treća strana kao ugovoreni partner KEUEN-a. Obvezujemo se osigurati da će navedeni ugovoreni partner Vaše osobne podatke obrađivati na način predviđen ovim Pravilima o zaštiti privatnosti.

(iv) Kako bismo Vam kao kupcima KEUNE proizvoda za profesionalno tržište osigurali dostavu kupljenih proizvoda, pojedine osobne podatke, kao što je broj telefona, dostaviti ćemo našoj partnerskoj dostavljačkoj službi OverseasExpress ili drugoj partnerskoj dostavljačkoj službi

(v) Za potrebe provođenje revizije i ispunjenja koorporativnih financijski obveza, Vaši podaci mogu biti proslijeđeni neovisnom vanjskim savjetnicima KEUNE-a (npr. revizorima, odvjetnicima)

(vi) U slučaju da ste KEUNE-u dali zasebnu privolu za slanje besplatnih obavijesti o promotivnim ponudama, promotivnim događanjima i sl., kao i drugih posebnih obavijesti (newsletter), tada za slanje e-newslettera koristimo platformu treće strane Rocket Science Group, LLC d/b/a MailChimp. U tom slučaju Vaši podaci se prenose u SAD te su zaštićeni EU-US Privacy Shield. Više o EU-US-Pivacy Shield možete pronaći na linku ovdje. Također, ovdje se možete detaljno upoznati sa Pravilima o zaštiti privatnosti MailChimp.

e) Trajanje obrade podataka

Razdoblje obrade osobnih podataka započinje pružanjem Podataka i traje do izvršenja ugovora o prodaji KEUNE proizvoda za profesionalno tržište, odnosno i nakon ispunjenja ugovora ali najduže 11 godina sukladno Zakonu o računovodstvu. Nakon toga, Vaše podatke ćemo brisati osim u mjeri i trajanju potrebnima za ispunjavanje zakonskih obveza, rješavanje eventualnih sporova i/ili ispunjavanje ugovora sklopljenih s izvršiteljima obrade. Ukoliko ste dali privolu za dostavu obavijesti o promotivnim ponudama, promotivnim događanjima i sl., kao i drugih posebnih obavijesti (newsletter) od strane KEUNE, tada ćemo Vaše osobne podatke čuvati sve dok od Vas ne primimo obavijest sa zahtjevom za prestankom slanja takvih obavijesti na e-mail adresu: info @ keune.hr ili dok sami ne isključite tu funkcionalnost koja će Vam biti ponuđena u promotivnoj e-poruci KEUNE-a.

f) Sigurnost i ostale informacije

KEUNE pohranjuje Podatke u pisanom i digitalnom obliku. Podaci u pisanom obliku čuvaju se u poslovnim prostorijama KEUNE u zaključanim ormarima, a kojima pristup imaju samo osobe ovlaštene za zastupanje KEUNE-a, Voditelj profesionalnog tržišta te eventualno druge osobe koje je uprava posebnom odlukom ovlastila na pristup. Podaci u digitalnom obliku zaštićeni su odgovarajućom prvoklasnom zaštitom te jedino ovlašteni zaposlenici KEUNE-a i ovlašteni zaposlenici osoba navedenih u ovim Pravilima o zaštiti osobnih podataka kojima je KEUNE prenio osobne podatke u ovdje navedene svrhe imaju pristup Podacima i obavljaju djelatnosti vezane za Podatke. KEUNE će sustav zaštite podataka redovito nadograđivati i unaprjeđivati te činiti sve što se očekuje u određenoj situaciji kako bi spriječio neovlašteni pristup obrađivanim Podacima.

 

 

 

5. KEUNE akademija


a) Pravna osnova obrade osobnih podataka

Frizeri su u mogućnosti putem naših prodajnih predstavnika prijaviti se za edukacije koje organizira KEUNE Akademija. Ukoliko frizeri iskoriste tu mogućnost i ispune prijavnicu za sudjelovanje u edukaciji, pravna osnova obrade njihovih podatka je izvršenje ugovora o pružanju usluge edukacije, a koji ugovor koji se sklapa između prijavitelja za edukaciju i KUENE-a. Prilikom prijave za edukaciju u mogućnosti ste nam dati i zasebnu privolu da Vas tijekom edukacije fotografiramo te da KEUNE Vaše fotografije objavi na Web stranici te na bilo koji drugi način učini navedene fotografije javno dostupnim, a sve u svrhe promocije KEUNE-ovih edukacija i proizvoda. U tom slučaju je pravna osnova obrade Vaših osobnih podataka na taj način zasebno dana dobrovoljna privola.

Kada je pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka Vaša izričita privola, ovlašteni ste u bilo kojem trenutku povući Vašu privolu, a da to ne utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na Vašoj privoli prije nego što ste istu povukli. Osobe koje žele sudjelovati kao modeli na edukacijama u sklopu KEUNE Akademije u mogućnosti su se prijaviti za sudjelovanje na edukaciji u svojstvu modela. Ukoliko pojedine osobe iskoriste tu mogućnost, tada je pravna osnova obrade njihovih osobnih podataka nenaplatni ugovor o pružanju usluge modela.

Prilikom prijave za sudjelovanje kao model na edukacijama u sklopu KEUNE Akademije, modeli su u mogućnosti dati i zasebnu privolu da ih se tijekom edukacije fotografira te da KEUNE njihove fotografije objavi na Web stranici te na bilo koji drugi način učini navedene fotografije javno dostupnim, a sve u svrhe promocije KEUNE-ovih edukacija i proizvoda.


b) Opseg i kategorije osobnih podataka koje obrađuje KEUNE

Ne obrađujemo više podataka nego što je to potrebno za izvršenje ugovora o pružanju usluge edukacije, izvršenje ugovora o pružanju usluga modela te za objavu fotografija frizera i modela koji su prisustvovali edukacijama u sklopu KEUNE Akademije. U navedene svrhe obrađuju se sljedeći osobni podaci: ime i prezime, broj telefona, e-mail adresa i fotografije frizera i modela.


c) Svrha obrade podataka

Svrha obrade podataka je sljedeća:

(i) sklapanje i izvršenje ugovora o pružanju usluge edukacije

(ii) sklapanje i izvršenje ugovora o pružanju usluga modela

(iii) objava na web stranicama i u drugim sredstvima priopćavanja fotografija sa edukacija radi promocije KEUNE-ovih edukacija i proizvoda u svrhe marketinga, a temeljem posebne privole.


d) Prijenos podataka

KEUNE u određenim slučajevima prenosi Vaše podatke trećim stranama za sljedeće svrhe obrade:

(i) U slučaju da ste KEUNE-u dali zasebnu privolu za fotografiranje na edukacijama, tad će KUENE Vaše fotografije javno objaviti na Web stranici te ih eventualno učiniti javno dostupnim putem različitih sredstava priopćavanja, a sve u skladu s Vašom privolom.

(ii) Zbog održavanja tehničke i programske računalne opreme KEUNE-a te zaštite navedene opreme, pristup Vašim podacima može imati naš ugovoreni partner. Obvezujemo se osigurati da će naš navedeni ugovoreni partner Vaše osobne podatke obrađivati na način predviđen ovim Pravilima o zaštiti privatnosti.

e) Trajanje obrade Podataka

Razdoblje obrade osobnih podataka započinje pružanjem Podataka i traje do izvršenja ugovora o pružanju usluge edukacije, odnosno i nakon ispunjenja ugovora zbog legitimnog interesa, a koji se očituje u mogućnosti podnošenja KEUNE-u zahtjeva od strane polaznika edukacije za ponovnim izdavanjem diploma u slučaju gubitka diploma. Ukoliko nakon izvršenja ugovora podnesete zahtjev za brisanje Vaših podataka, iste ćemo brisati, osim u mjeri i trajanju potrebnima za ispunjavanje zakonskih obveza, rješavanje eventualnih sporova i/ili ispunjavanje ugovora sklopljenih s izvršiteljima obrade. Ukoliko ste dali privolu za fotografiranje tijekom edukacija i objavu Vaših fotografija na Web stranici i u drugim sredstvima priopćavanja, tada ćemo Vaše osobne podatke čuvati sve dok od Vas ne primimo obavijest o povlačenju Vaše privole na e-mail adresu: info@keune.hr.

f) Sigurnost i ostale informacije

KEUNE pohranjuje Podatke u pisanom i digitalnom obliku. Podaci u pisanom obliku čuvaju se u poslovnim prostorijama KEUNE u zaključanim ormarima te kojim pristup imaju samo osobe za zastupanje KEUNE, Menadžer za edukaciju te eventualno druge osobe koje uprava ovlasti na pristup temeljem posebne odluke. Podaci u digitalnom obliku zaštićeni su odgovarajućom prvoklasnom zaštitom te jedino ovlašteni zaposlenici KEUNE-a i ovlašteni zaposlenici osoba navedenih u ovim Pravilima o zaštiti osobnih podataka kojima je KEUNE prenio osobne podatke u ovdje navedene svrhe imaju pristup Podacima i obavljaju djelatnosti vezane za Podatke. KEUNE će sustav zaštite podataka redovito nadograđivati i unaprjeđivati te činiti sve što se očekuje u određenoj situaciji kako bi spriječio neovlašteni pristup obrađivanim Podacima.

 

6. KEUNE edukatori

 

 

a) Pravna osnova obrade osobnih podataka

KEUNE surađuje s frizerima na način da isti temeljem ugovora o uslugama sklopljenog s KEUNE-om obavljaju usluge kao što su npr. održavanje treninga znanja o Keune proizvodima u salonu, održavanje seminara, treninga, edukacija, priprema modela za revije, seminare, prezentacije, itd. Istim ugovorom može biti ugovoreno da Vas tijekom izvršavanja radnih zadataka ugovorenih navedenim ugovorom, te u svezi radnih zadataka, KEUNE ili poslovni partner KEUNE-a fotografira i/ili snima te da KEUNE ili poslovni partner KEUNE-a Vaše fotografije i/ili snimke objavi na Web stranici te na bilo koji drugi način učini navedene fotografije i/ili snimke javno dostupnim.

Pravna osnova obrade osobnih podatka Keune Edukatora je izvršenje ugovora o uslugama, a koji ugovor koji se sklapa između frizerskog salona i KEUNE-a.

b) Opseg i kategorije osobnih podataka koje obrađuje KEUNE

Ne obrađujemo više podataka nego što je to potrebno za izvršenje ugovora o uslugama. U navedene svrhe obrađuju se sljedeći osobni podaci: ime i prezime, broj telefona, e-mail adresa i fotografije i/ili snimke Keune Edukatora, te ime i prezime, broj telefona, e-mail adresa vlasnika i/ili direktora frizerskog salona.

c) Svrha obrade podataka

Svrha obrade podataka je sklapanje i izvršenje ugovora o uslugama.

d) Prijenos podataka

KEUNE u određenim slučajevima prenosi Vaše podatke trećim stranama za sljedeće svrhe obrade:

(i) U svrhu vođenja evidencije o aktivnostima Keune Edukatora, pristup vašim podacima može imati, za certificirane Keune edukatore, izdavatelj certifikata (Keune Nizozemska).

(ii) U svrhu izvršenja ugovornih obveza prema svom poslovnom partneru koji je povezan sa uslugama koje izvršava Keune Edukator, KEUNE može vaše osobne podatke prenijeti svom poslovnom partneru (primjerice frizerkom salonu u kojem će Keune Edukator održati trening znanja o Keune proizvodu u salonu, organizatoru revije na kojoj će Keune Edukator pripremiti model, vlasniku prostora u kojem će Keune edukator održati edukaciju itd.)

(ii)U slučaju da je ugovoreno pravo na fotografiranje i/ili snimanje Keune Edukatora u vezi sa radnim zadacima ugovorenim ugovorom o uslugama, tada će KUENE i/ili poslovni partner KEUNE-a Vaše fotografije i/ili snimke javno objaviti na Web stranici te ih eventualno učiniti javno dostupnim putem različitih sredstava priopćavanja, a sve temeljem i u skladu sa sklopljenim ugovorom.

(ii) Zbog održavanja tehničke i programske računalne opreme KEUNE-a te zaštite navedene opreme, pristup Vašim podacima može imati naš ugovoreni partner. Obvezujemo se osigurati da će naš navedeni ugovoreni partner Vaše osobne podatke obrađivati na način predviđen ovim Pravilima o zaštiti privatnosti.

e) Trajanje obrade podataka

Razdoblje obrade osobnih podataka započinje pružanjem Podataka i traje do izvršenja ugovora o uslugama, odnosno i nakon ispunjenja ugovora zbog legitimnog interesa ali najduže 11 godina sukladno Zakonu o računovodstvu. Ukoliko nakon izvršenja ugovora podnesete zahtjev za brisanje Vaših podataka, iste ćemo brisati, osim u mjeri i trajanju potrebnima za ispunjavanje zakonskih obveza, rješavanje eventualnih sporova i/ili ispunjavanje ugovora sklopljenih s izvršiteljima obrade.

f) Sigurnost i ostale informacije

KEUNE pohranjuje Podatke u pisanom i digitalnom obliku. Podaci u pisanom obliku čuvaju se u poslovnim prostorijama KEUNE u zaključanim ormarima te kojim pristup imaju samo osobe ovlaštene za zastupanje KEUNE, te druge osobe koje uprava ovlasti na pristup temeljem posebne odluke. Podaci u digitalnom obliku zaštićeni su odgovarajućom prvoklasnom zaštitom te jedino ovlašteni zaposlenici KEUNE-a i ovlašteni zaposlenici osoba navedenih u ovim Pravilima o zaštiti osobnih podataka kojima je KEUNE prenio osobne podatke u ovdje navedene svrhe imaju pristup Podacima i obavljaju djelatnosti vezane za Podatke. KEUNE će sustav zaštite podataka redovito nadograđivati i unaprjeđivati te činiti sve što se očekuje u određenoj situaciji kako bi spriječio neovlašteni pristup obrađivanim Podacima.

 

7. Ostali poslovni partneri

 

 

a) Pravna osnova obrade osobnih podataka

KEUNE u svom poslovanju prikuplja osobne podatke osoba ovlaštenih za zastupanje pravnih osoba partnera različitih djelatnosti radi pružanja različitih vrsta usluga kao što su usluge prijevoza robe, špedicije, izradu ambalaže za proizvode, izradu deklaracija za proizvoda, pružanje usluga leasinga, pružanja usluge dostave proizvoda, usluge održavanja službenih vozila i sl. kao i osobne podatke kontakt osoba zaposlenih u tim pravnim osobama. Pravna osnova obrade osobnih podataka navedenih osoba jest izvršenje ugovora koje je KUENE sklopio sa navedenim poslovnim partnerima.

Isto tako KEUNE svakodnevno od različitih poslovnih partnera putem izravnih narudžbi kupuje različitu robu, kao što je uredski materijal, kava, voda i sl. te obrađuje osobne podatke kontakt osoba za narudžbu navedene robe. Pravna osnova obrade osobnih podatka navedenih osoba jest izvršenje ugovora o prodaji.

Za potrebe ovih Pravila o zaštiti privatnosti u daljnjem tekstu sve pravne osobe navedene u ovoj točci zajedno su nazvani Ostali poslovni partneri.

 

b) Opseg i kategorije osobnih podataka koje obrađuje KEUNE

Ne obrađujemo više podataka nego što je to potrebno za izvršenje ugovora sklopljenih sa Ostalim poslovnim partnerima.

U navedene svrhe obrađuju se sljedeći osobni podaci: ime i prezime, broj telefona, e-mail adresa.

c) Svrha obrade podataka

Svrha obrade podataka je sljedeća:

(i) sklapanje i izvršenje ugovora o izvršenju različitih usluga kao i ugovora o prodaji s Ostalim poslovnim partnerima.


d) Prijenos podataka

KEUNE u određenim slučajevima prenosi Vaše podatke trećim stranama za sljedeće svrhe obrade:

(i) Zbog održavanja tehničke i programske računalne opreme KEUNE-a te zaštite navedene opreme, pristup Vašim podacima može imati naš ugovoreni partner. Obvezujemo se osigurati da će naš navedeni partner Vaše osobne podatke obrađivati na način predviđen ovim Pravilima o zaštiti privatnosti

(ii) Za potrebe upravljanja odnosa s poslovnim partnerima i kupcima KEUNE koristi programsko rješenje treće strane te pristup Vašim podacima u svrhu održavanja navedenog programa, može imati navedena treća strana kao ugovoreni partner KEUEN-a. Obvezujemo se osigurati da će navedena treća strana Vaše osobne podatke obrađivati na način predviđen ovim Pravilima o zaštiti privatnosti.

(iii) Za potrebe provođenje revizije i ispunjenja korporativnih financijski obveza, Vaši podaci mogu biti proslijeđeni neovisnom vanjskim savjetnicima KEUNE-a (npr. revizorima, odvjetnicima).

 

e) Trajanje obrade podataka

Razdoblje obrade osobnih podataka započinje pružanjem Podataka i traje do izvršenja ugovora o pružanju usluga odnosno ugovora o prodaji sa Ostalim poslovnim partnerima, odnosno i nakon ispunjenja ugovora ali najduže 11 godina sukladno Zakonu o računovodstvu. Nakon toga, Vaše podatke ćemo brisati osim u mjeri i trajanju potrebnima za ispunjavanje zakonskih obveza, rješavanje eventualnih sporova i/ili ispunjavanje ugovora sklopljenih s izvršiteljima obrade.

f) Sigurnost i ostale informacije

KEUNE pohranjuje Podatke u pisanom i digitalnom obliku. Podaci u pisanom obliku čuvaju se u poslovnim prostorijama KEUNE u zaključanim ormarima, a kojima pristup imaju samo osobe ovlaštene za zastupanje KEUNE-a. Podaci u digitalnom obliku zaštićeni su odgovarajućom prvoklasnom zaštitom te jedino ovlašteni zaposlenici KEUNE-a i ovlašteni zaposlenici osoba navedenih u ovim Pravilima o zaštiti osobnih podataka kojima je KEUNE prenio osobne podatke u ovdje navedene svrhe imaju pristup Podacima i obavljaju djelatnosti vezane za Podatke. KEUNE će sustav zaštite podataka redovito nadograđivati i unaprjeđivati te činiti sve što se očekuje u određenoj situaciji kako bi spriječio neovlašteni pristup obrađivanim Podacima.

 

8. Komunikacija putem e-mail sustava


a) Pravna osnova obrade osobnih podataka

KEUNE može obrađivati podatke osoba ovlaštenih za zastupanje te osoblja (zaposlenika) svojih poslovnih partnera i/ili potencijalnih poslovnih partnera koji se prikupljaju putem e-maila ili posebnog obrasca u svrhu omogućavanja komunikacije KEUNE- a sa svojim poslovnim partnerima u cilju sklapanja poslovnog ugovora ili omogućavanja poslovne suradnje, te se takva obrada temelji na legitimnom interesu KEUNE-a. Podaci se čuvaju tijekom trajanja poslovne suradnje ili dok postoji potencijal za međusobnu suradnju.

b) Opseg i kategorije osobnih podataka koje obrađuje KEUNE

Ne obrađujemo više podataka nego što je to potrebno zbog legitimnog interesa komunikacije sa poslovnim partnerima te izvršenje ugovora sklopljenih sa poslovnim partnerima.

U navedene svrhe obrađuju se sljedeći osobni podaci: e-mail adresa pošiljatelja i primatelja, ime i prezime, poslovna adresa, broj telefona.

c) Svrha obrade Podataka

Svrha obrade podataka je sljedeća:

(i) ispunjenje zahtjeva pošiljatelja e-mail pošiljke i druga komunikacija s pošiljateljem e-mail pošiljke


d) Prijenos Podataka

KEUNE u određenim slučajevima prenosi Vaše podatke trećim stranama za sljedeće svrhe obrade:

(i) Zbog održavanja tehničke i programske računalne opreme KEUNE-a te zaštite navedene opreme, pristup Vašim podacima može imati naš ugovoreni partner. Obvezujemo se osigurati da će naš navedeni partner Vaše osobne podatke obrađivati na način predviđen ovim Pravilima o zaštiti privatnosti.

e) Trajanje obrade Podataka

Razdoblje obrade osobnih podataka započinje pružanjem Podataka odnosno primanjem e-mail pošiljke i traje do trenutka brisanja e-pošiljke od strane pojedinog KEUNE-ovog zaposlenika koji je primio e-pošiljku, odnosno tijekom zaposlenja pojedinog KEUNE-ovog zaposlenika koji je primio e-pošiljku kao legitimni interes KEUNE.

f) Sigurnost i ostale informacije

KEUNE pohranjuje Podatke u digitalnom obliku. Podaci u digitalnom obliku zaštićeni su odgovarajućom prvoklasnom zaštitom te jedino ovlašteni zaposlenici KEUNE-a i ovlašteni zaposlenici osoba navedenih u ovim Pravilima o zaštiti osobnih podataka kojima je KEUNE prenio osobne podatke u ovdje navedene svrhe imaju pristup Podacima i obavljaju djelatnosti vezane za Podatke. KEUNE će sustav zaštite podataka redovito nadograđivati i unaprjeđivati te činiti sve što se očekuje u određenoj situaciji kako bi spriječio neovlašteni pristup obrađivanim Podacima.

 

9. Video nadzor KEUNE poslovne zgrade


a) Pravna osnova obrade osobnih podataka

Kada pristupate poslovnoj zgradi KEUNE-a imajte na umu da je na istoj postavljen video nadzor radi zaštite sigurnosti osoba koje pristupaju poslovnoj zgradi KEUNE-a te imovine KEUNE-a, a što predstavlja legitimni interes KEUNE-a za obradu na ovaj način prikupljenih osobnih podataka.

b) Opseg i kategorije osobnih podataka koje obrađuje KEUNE

Ne obrađujemo više podataka nego što je to potrebno za provođenje video nadzora odnosno za Vašu zaštitu i zaštitu drugih osoba i imovine.

U navedene svrhe obrađuju se sljedeći osobni podaci: Vaša video snimka s vremenom prilaza svakoj pojedinačnoj kameri postavljenoj na poslovnoj zgradi KEUNE-a.


c) Svrha obrade podataka

(i) Zaštita Vaše sigurnosti i sigurnosti drugih osoba te imovine KEUNE-a.


d) Trajanje obrade podataka

Snimke dobivene putem video nadzora čuvaju se najviše šest mjeseci, osim ako se drugim zakonom propiše duži rok čuvanja ili ako su dokaz u sudskom, upravnom, arbitražnom ili drugom istovrijednom postupku, a sve sukladno Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.


e) Sigurnost i ostale informacije

KEUNE pohranjuje Podatke u digitalnom obliku. Podaci u digitalnom obliku zaštićeni su odgovarajućom prvoklasnom zaštitom te jedino ovlašteni zaposlenici KEUNE-a, imaju pristup podacima i obavljaju djelatnosti vezane za podatke. KEUNE će sustav zaštite podataka redovito nadograđivati i unaprjeđivati te činiti sve što se očekuje u određenoj situaciji kako bi spriječilo neovlašteni pristup obrađivanim podacima.

KEUNE će vezano za sustav video nadzora uspostaviti automatizirani sustav zapisa za evidentiranje pristupa snimkama video nadzora, koji će sadržavati vrijeme i mjesto pristupa, kao i oznaku osoba koje su izvršile pristup podacima prikupljenim putem video nadzora.

 

Koja su prava ispitanika?

(i) Pravo na pristup osobnim podacima

Možete zatražiti informaciju vezanu za obradu Vaših Podataka u bilo koje vrijeme pisanim putem na adresu Voditelja obrade osobnih podataka ili elektroničkim putem na email adresu: sluzbenik@keune.hr

 

 

(ii) Pravo na ispravak osobnih podataka

Možete zatražiti od Voditelja obrade osobnih podataka ispravak ili izmjenu svojih osobnih podataka u bilo koje vrijeme pisanim putem na adresu Voditelja obrade osobnih podataka ili elektroničkim putem na email adresu: sluzbenik@keune.hr

(iii) Pravo na brisanje osobnih podataka

Možete od Voditelja obrade osobnih podataka tražiti brisanje Vaših osobnih podataka ako su ispunjeni uvjeti za takvo brisanje pisanim putem na adresu Voditelja obrade osobnih podataka ili elektroničkim putem na email adresu: sluzbenik@keune.hr U navedenom slučaju ako je brisanje, Voditelj obrade osobnih podataka će bez odgađanja Vaše podatke obrisati, osim u slučaju i u mjeri potrebnoj za ostvarivanje legitimnih interesa Voditelja obrade osobnih podataka u skladu s propisima.

(iv) Pravo na ograničavanje obrade

Možete od Voditelja obrade osobnih podataka tražiti ograničavanje obrade Vaših osobnih podataka u bilo koje vrijeme pisanim putem na adresu Voditelja obrade osobnih podataka ili elektroničkim putem na email adresu: sluzbenik@keune.hr Voditelj obrade osobnih podataka će u tom slučaju odrediti ograničenje ukoliko se ispuni jedan od sljedećih uvjeta: ispitanik osporava točnost osobnih podataka, u kom slučaju će se obrada ograničiti na razdoblje kojim se voditelju obrade osobnih podataka omogućuje provjera točnosti podataka; obrada je nezakonita i ispitanik se protivi brisanju osobnih podataka te umjesto toga traži ograničenje njihove uporabe; voditelj obrade osobnih podatka više ne treba osobne podatke za potrebe obrade, ali ih ispitanik traži radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva; ispitanik je uložio prigovor te očekuje potvrdu nadilaze li legitimni razlozi voditelja obrade razloge ispitanika.

(v) Pravo na prenosivost podataka

Možete od Voditelja obrade osobnih podatka tražiti u bilo koje vrijeme pisanim putem na adresu Voditelja obrade osobnih podataka ili elektroničkim putem na email adresu: sluzbenik@keune.hr, da Vam osobne podatke koje ste pružili Voditelju obrade osobnih podataka preda u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te imate pravo prenijeti te podatke drugom voditelju obrade bez ometanja od strane Voditelja obrade osobnih podataka.

(vi) Pravo na prigovor

Voditelju obrade osobnih podataka možete uložiti prigovor u bilo koje vrijeme pisanim putem na adresu Voditelja obrade osobnih podataka ili elektroničkim putem na email adresu: sluzbenik@keune.hr, sukladno članku 21. i 22. Opće Uredbe o zaštiti osobnih podataka.

(vii) Pravo podnošenja prigovora nadzornom tijelu

Ako smatrate da se obradom Podataka krši mjerodavno pravo, možete se obratiti i izravno tijelu nadležnom za zaštitu podataka (Agencija za zaštitu osobnih podataka) ili nadležnom sudu kako bi ostvarili svoja prava.

(viii) Povlačenje privole

Možete u svako doba povući svoju privolu za obradu osobnih podataka pisanim putem na adresu Voditelja obrade osobnih podataka ili elektroničkim putem na email adresu: sluzbenik@keune.hr

U navedenom slučaju, Voditelj obrade osobnih podataka će bez odgađanja Vaše podatke obrisati, osim u slučaju i u mjeri potrebnoj za ostvarivanje legitimnih interesa Voditelja obrade osobnih podataka u skladu s propisima.


Službenik za zaštitu podataka

Za sva pitanja vezana za obradu i zaštitu Vaših osobnih podataka možete se obratiti našem službeniku za zaštitu osobnih podataka putem e-maila: sluzbenik@keune.hr


Zagreb, 25.10.2023

Stupite u kontakt

info@keune.hr